• Praktische informatie  - In Mexico wordt de ¨peso¨ gehanteerd en kan men niet met euro’s betalen. De goedkoopste manier om aan peso’s te komen is simpelweg via de geldautomaat. Zorg er in dit geval voor dat je bankpas geactiveerd is voor ´wereld´.
  - Als Nederlanders heb je wel een paspoort maar geen visum nodig voor deze reis.Voor deze reis heb je een paspoort nodig. Zorg ervoor dat je een marge van 6 maanden hebt voor het verstrijken van de geldigheidsdatum tijdens de reis. In het vliegtuig zul je wel een toeristenformulier (FMT) in moeten vullen, waarin je de reden en lengte van je verblijf aangeeft. Deze moet je goed bewaren en laten afstempelen bij je vertrek.
  - Het klimaat in Yucatan is subtropisch. November is de overgangsmaand van het regenseizoen naar het droge seizoen en het begin van de koelere periode in het jaar. Een perfect moment om te reizen omdat het net buiten het toeristisch hoogseizoen valt! Een paar onmisbare dingen om mee te nemen zijn: Poncho, warm vest, lange broek, dichte schoenen, zonnebril, zonnebrand en muggenspray.

  Vergeet verder het volgende niet:
  - paspoort
  - zorgpas of verzekeringspolis
  - (reserve)bril, lenzen en lenzendoosje
  - eventueel badkleding
  - schrijfblok met pen
  - dikke trui en evt. pantoffels ('s nachts kan het aanzienlijk afkoelen)
  - zonnecrème
  - muggenspray