• Eco-hostal ICH-KI

  Een aanvang is gemaakt met de realisatie van Maya Ecologisch hostal ICH-KI in het hart van de Maya wereld in Yucatan, Mexico!

  ICH-KI is een natuurlijke, educatieve en kosmisch spirituele plaats. Hier kan men overnachten in authentieke hutten, gemaakt van natuurlijke materialen van het land zelf met hulp van de lokale Maya. Deze zogenoemde palapa’s zullen zelfvoorzienend zijn, aangezien de oeroude kennis van natuurlijke bouw gecombineerd zal worden met milieuvriendelijke technologieën, zoals zonne-energie. Als je op het juiste moment in de juiste positie de juiste materialen gebruikt, zorgt Moeder Aarde voor licht-, vocht- en temperatuur-regulering (bioklimatologische woning). Tevens zal men ecologisch moestuinieren, bijen houden en een constant en praktisch onderzoek naar het vermijden van plastic en kunststof uitvoeren.


  ICH-KI (spreek uit ‘iets-kie’) betekent ¨het goede binnentreden¨. Maar dat niet alleen! Ki staat in vele culturen voor levensenergie, bijvoorbeeld Japan (Reiki). Als je het mystieke Zuyua Maya toepast waarbij de lettervolgorde verandert, krijg je CHI-IK. Je zult CHI herkennen als levensenergie (China, Tai-Chi, Qi-Gong) en IK betekent wind of levensadem in Maya. Engelssprekenden zullen bij het uitspreken hiervan ook de woorden ‘each key’, iedere sleutel, in de klanken herkennen. Dit is waar ICH-KI voor zal staan…


  De grootste blikvanger zal de decoratief-educatieve huisstijl zijn. Dit zal ontworpen zijn op basis van de heilige Maya kalender genaamd Tzolk’in. Deze kalender is erg belangrijk om mensen weer te helpen synchroniseren met de natuur en de kosmos, waarbij spirituele groei op alle denkbare manieren gestimuleerd wordt.

  ICH-KI bevindt zich tegenover Maya Cultural Foundation Lol Be, welke is opgezet door wereldwijd erkende expert van de Maya cultuur Hunbatz Men. In 2014 ontdekte hij een oude Maya weg genaamd Zac-be, welke direct vanaf ICH-KI toegankelijk is. Dit is een ideaal startpunt voor iedere geďnteresseerde in de Maya cultuur, spirituele groei, healing en een harmonieuze leefwijze met Moeder Aarde, de medemens en zichzelf.

  Vanaf de officiële opening zal ICH-KI een belangrijk onderdeel zijn van de reizen van Vutekaan Travel.

  Geďnteresseerd? Voor vrijwilligerswerk, donaties, investeren of gewoon goede ideeën, neem contact op met Franky Pons via frankypons@vutekaantravel.com.