• Lol Be & Hunbatz Men

  Vanwege het overgaan van Maya spiritueel leider Hunbatz Men is het onderstaande programma aan verandering onderhevig. We zijn nog in afwachting van het besluit van de Maya Raad van Priesters & Oudsten over de opvolgende Tijdsbewaarder en zullen ons programma daarop aanpassen. Dit zal tijdig gecommuniceerd worden. Om een idee te krijgen van wat je kunt verwachten dient het onderstaande als voorbeeld.

  Een ander bijzonder aspect van de reizen van Vutekaan Travel is een bezoek aan het Maya ceremonie centrum ¨Lol Be¨, evenals een ontmoeting met dé autoriteit op gebied van de traditionele Maya cultuur, Hunbatz Men. Deze zal een heuse ceremonie van dank leiden aan Moeder/Vader God (Hunab K’u), Moeder Aarde en het Mayavolk voor het in bewaring houden en verspreiden van de Goddelijke kennis omtrent cycli en tijd, waarin jij zult participeren. Daarnaast vertelt hij over zijn leven, persoonlijke ervaringen, de bijzonderheid van de Maya cultuur en tempels en meer over Lol Be.

  Lol Be

  Lol Be is het eigentijdse hart van de Maya cultuur en betekent `Weg der Bloemen`, maar refereert tegelijkertijd aan het alom aanwezig zijn van bewustzijn, zowel in deze als in hogere dimensies. Het doel van Lol Be is het in ere herstellen van de Maya civilisatie in al haar aspecten: Wiskunde, astronomie, wetenschap, maar ook oude rituelen en ceremonies. – Tijdens de rondleiding zul je tevens de bijzondere structuren gaan aanschouwen die Lol Be rijk is, zoals het ´Pad der Initiatie´ en het observatorium.  Hunbatz Men

  Hunbatz Men was een in de VS en Latijns-Amerika bekende en gerespecteerde Maya ceremonieleider en ontving van kleins af aan een traditionele Maya-opleiding alvorens zich universitair te scholen. Hij was autoriteit op het gebied van de geschiedenis, filosofie, chronologie en vooral kalenderstelsel van de Maya civilisatie en heeft hier meerdere boeken over geschreven. In 1995 is hij verkozen door de Hoge Raad van Maya Oudsten van Mexico, Guatemala, Belize en Honduras tot internationaal vaandeldrager en bewaarder van de traditionele Maya cultuur. Daarnaast was hij Mexico’s vertegenwoordiger in de World Council of Elders of Ancient Traditions and Cultures. Hij is 6 september 2016 op respectabele leeftijd overgegaan.  Aanbevolen boeken (Engels) zijn:
  - Secrets of Mayan Science/Religion
  - The 8 calendars of the Maya